Hva er de seks trosartiklene i islam? - UngUmrah

24. juli 2024

Hva er de seks trosartiklene i islam?

De seks trosartiklene i islam handler om troen på Allah, englene, profetene, hellige bøker, dommedag og forutbestemmelse.

Oversikt over de seks trosartiklene i islam: troen på Allah, englene, profetene, hellige bøker, dommedag og skjebne.

I islam er det seks grunnleggende trosartikler som alle muslimer må tro på. Disse trosartiklene er som byggesteinene i troen vår. De gir oss en klar forståelse av hva vi tror på og hvordan vi skal forstå vår plass i verden. Å tro på disse artiklene er en viktig del av å være muslim.

De seks trosartiklene

  1. Troen på Allah: Den første og viktigste trosartikkelen er troen på Allah, den ene sanne Gud. Allah er allmektig, allvitende og skaperen av alt som finnes. Vi tror at Allah har sendt profeter for å lede menneskene, og vi tilber bare Allah alene.
  2. Troen på englene: Englene er usynlige skapninger laget av lys som gjør som Allah befaler. Vi tror på englene som bringer budskap fra Allah til profetene. En av de mest kjente englene er Jibril (Gabriel), som brakte Koranen til Profeten Mohammed ﷺ.
  3. Troen på profetene: Vi tror på alle profetene som Allah har sendt for å guide menneskene. Blant dem er de store profetene som Ibrahim (Abraham), Musa (Moses), Isa (Jesus), og selvfølgelig Profeten Mohammed ﷺ, som er den siste profeten. Profetene hjelper oss å forstå hvordan vi skal leve rett og følge Allahs vei.
  4. Troen på de hellige bøker: Vi tror på de hellige bøkene som Allah har sendt ned til profetene. Koranen er den siste og fullstendige boken som ble åpenbart til Profeten Mohammed ﷺ. Andre bøker som vi tror på inkluderer Taurat (Torah) som ble gitt til Musa, og Injil (Evangeliet) som ble gitt til Isa.
  5. Troen på dommedag: Vi tror på en dag da alle mennesker vil stå til regnskap for sine handlinger. Denne dagen kalles dommedag, og Allah vil dømme alle basert på hva de har gjort i livet. De som har gjort godt vil bli belønnet med paradiset, og de som har gjort vondt vil bli straffet med helvete.
  6. Troen på skjebne: Dette betyr å tro på at Allah har kontroll over alt som skjer i universet. Allah har forutbestemt alt som skjer, men vi har fortsatt fri vilje til å ta valg. Troen på skjebne gir oss forståelse for at alt som skjer, er en del av Allahs plan.

Hvorfor er trosartiklene viktige?

De seks trosartiklene gir en helhetlig forståelse av vår tro og hva vi skal tro på som muslimer. De hjelper oss å styrke vår forbindelse med Allah og gir oss retningslinjer for hvordan vi skal leve vårt liv. Å forstå og tro på disse artiklene er essensielt for å være en praktiserende muslim.

Konklusjon

De seks trosartiklene i islam er grunnpilarene i vår tro. De inkluderer troen på Allah, englene, profetene, de hellige bøkene, dommedag og forutbestemmelse. Ved å tro på disse artiklene følger vi den veien som ble vist oss av Profeten Mohammed ﷺ og styrker vår tro på Allah.

Vil du reise på umrah med brødre?

Bli med oss på umrah i September! Vi tar med 20 brødre på en uforglemmelig reise.

BLI MED PÅ UMRAH