Hva er forskjellen mellom Hajj og Umrah? - UngUmrah

25. juli 2024

Hva er forskjellen mellom Hajj og Umrah?

Hajj er en årlig pilegrimsreise med spesifikke ritualer, mens Umrah er kan gjøres når som helst.

Kaaba i Mekka med pilegrimer som utfører Tawaf, den rituelle omgangen rundt den hellige bygningen

Når man snakker om Hajj og Umrah, handler det om to viktige pilegrimsreiser for muslimer. Begge disse reisene finner sted i den hellige byen Mekka, men de har noen viktige forskjeller. Her skal vi forklare hva som skiller dem, på en enkel måte.

Hajj:

Hajj er en stor og viktig pilegrimsreise som muslimer skal gjøre minst én gang i livet hvis de har mulighet. Det skjer hvert år, i den islamske måneden Dhul Hijjah. Dette er en spesiell tid for Hajj, og millioner av muslimer reiser til Mekka fra hele verden for å delta.

Hajj har mange spesifikke ritualer som må utføres på bestemte dager, og det varer i flere dager. Blant annet går man rundt Kaaba, et viktig symbol i Islam, og gjør spesielle bønner og ritualer. Det er en tid for refleksjon, bønn, og for å vise fellesskap med andre muslimer.

Umrah:

Umrah er en annen pilegrimsreise som muslimer kan gjøre når som helst på året. Selv om Umrah også innebærer å gå rundt Kaaba og utføre andre ritualer, er det ikke like omfattende som Hajj. Umrah kan gjøres på 2-3 timer, mens Hajj tar flere dager å gjennomføre.

Både Hajj og Umrah er viktige handlinger for muslimer, og de gir muligheten til å vise hengivenhet og styrke troen. Hvis du har spørsmål om disse pilegrimsreisene, kan det være lurt å snakke med en muslimsk lærer eller en religiøs veileder.

Husk alltid at det er en stor ære og mulighet å delta i disse pilegrimsreisene, og det er en tid for å reflektere over livet og troen, slik Profeten Muhammad ﷺ lærte oss.

Vil du reise på umrah med brødre?

Bli med oss på umrah i September! Vi tar med 20 brødre på en uforglemmelig reise.

BLI MED PÅ UMRAH