Hvordan gjennomfører man Umrah? - UngUmrah

25. juli 2024

Hvordan gjennomfører man Umrah?

Umrah innebærer å utføre ritualene Tawaf, Sa’i, og klipping av håret, og kan gjennomføres når som helst i året.

Kaaba i Mekka, den hellige bygningen som muslimer går rundt under Tawaf som en del av Umrah.

Umrah er en pilegrimsreise som muslimer kan gjøre når som helst på året, og den er en veldig viktig del av troen. Å gjennomføre Umrah innebærer å gjøre noen spesifikke handlinger og ritualer i Mekka. Her er en enkel guide til hvordan man gjør Umrah.

1. Forberedelser:

Før du reiser til Mekka for å utføre Umrah, er det viktig å være forberedt både fysisk og mentalt. Du bør være i god helse, ha rene klær, og du bør ha en intensjon om å utføre Umrah for Guds skyld.

2. Ihram:

Når du nærmer deg Mekka, må du ha på deg klærne som kalles Ihram. For menn er dette to hvite håndklær. For kvinner er det vanlig å bruke svarte klær som dekker hele kroppen. Når du kommer til grensen ved Mekka som heter miqat, må du si intensjonen for å gjøre umrah som er følgende: لَبَّيْكَ اَللَّهُمَّ عُمْرَةً (Labaik alahomma 'umrah). Ihram er en tilstand av renslighet og hengivenhet, og det er forbudt å utføre visse handlinger mens du er i denne tilstanden, som å bruke parfyme eller klippe håret.

3. Tawaf:

Det første ritualet i Umrah er Tawaf. Dette betyr at du går rundt Kaaba syv ganger. Du starter Tawaf fra det sorte hjørnet av Kaaba som kalles Hajar al-Aswad. Mens du går rundt, bør du gjøre dua og reflektere over din tro.

4. Sa’i:

Etter Tawaf går du til en annen del av moskeen for å utføre Sa’i. Sa’i er å gå fram og tilbake mellom to små fjell som kalles Safa og Marwah, syv ganger. Dette ritualet minner muslimer om Hagar (Hajar) som lette etter vann for sin sønn Ismael i ørkenen.

5. Tahallul:

Når Sa’i er fullført, kan menn velge å klippe hele hodet sitt eller bare klippe en liten del av håret. Det beste er å klippe alt håret, men hvis du velger å klippe en liten del må du klippe jevnt rundt hele hodet. Kvinner klipper bare en liten del av håret sitt.

Sammenfatning:

Å gjennomføre Umrah er en spesiell og meningsfull opplevelse. Det handler om å utføre Tawaf, Sa’i, og til slutt klippe håret.

Husk alltid at Umrah, slik Profeten Muhammad ﷺ lærte oss, er en tid for bønn, refleksjon, og nærhet til Allah.

Vil du reise på umrah med brødre?

Bli med oss på umrah i September! Vi tar med 20 brødre på en uforglemmelig reise.

BLI MED PÅ UMRAH