Hvordan unngå biddah i din daglige tilbedelse - UngUmrah

24. juli 2024

Hvordan unngå biddah i din daglige tilbedelse

Lær hvordan du unngår biddah i din daglige tilbedelse ved å følge Koranen og sunnah fra Profeten Mohammed ﷺ.

Hvordan biddah, som tilbedelse ved graver, avviker fra Koranen og sunnah.

Biddah er et arabisk ord som betyr "innovasjon". I islam betyr biddah å innføre nye ting i religionen som ikke var der på Profeten Mohammeds ﷺ tid. Dette kan være nye måter å be på, nye ritualer, eller andre ting som ikke er basert på Koranen og sunnah (Profetens ﷺ tradisjoner). Biddah anses som feil fordi det fører folk bort fra den rette måten å praktisere islam på.

Hvorfor er det viktig å unngå biddah?

Det er viktig å unngå biddah fordi det kan føre til at man gjør ting som ikke er i tråd med Allahs og Profeten Mohammeds ﷺ lære. Profeten Mohammed ﷺ sa: "Enhver innovasjon er villedelse, og enhver villedelse er i ilden." Dette viser at det å følge biddah er skadelig for ens tro og tilbedelse.

Hvordan kan du unngå biddah i din daglige tilbedelse?

  1. Lær om islam fra pålitelige kilder: Studer Koranen og sunnah for å forstå hva Allah og Profeten Mohammed ﷺ har lært oss. Dette hjelper deg å skille mellom hva som er riktig og hva som er biddah.
  2. Følg Profeten Mohammeds ﷺ eksempel: Profeten Mohammed ﷺ er vårt beste forbilde. Følg hans måte å be, faste og utføre andre religiøse handlinger på. Hvis han ikke gjorde det, bør ikke vi gjøre det heller.
  3. Spør lærde om råd: Hvis du er usikker på om noe er biddah, spør en pålitelig islamsk lærd eller en imam. De kan gi deg veiledning basert på Koranen og sunnah.
  4. Unngå nye praksiser: Hvis du ser nye måter å utføre religiøse handlinger på som ikke er nevnt i Koranen eller sunnah, bør du unngå dem. Hold deg til det som er velkjent og godkjent i islam.
  5. Vær bevisst på intensjonen din: Når du utfører religiøse handlinger, sørg for at din intensjon er å tilbe Allah slik Profeten Mohammed ﷺ lærte oss. Ikke gjør noe for å imponere andre eller følge trender.

Eksempler på vanlige biddah

  • Legge til ekstra ord i bønnene: Å legge til eller endre ordene i de faste bønnene kan være biddah. For eksempel å legge til egne setninger eller ekstra lovord i den daglige bønnen (Salah) som ikke ble praktisert av Profeten Mohammed ﷺ.
  • Nye ritualer: Å innføre nye ritualer eller høytider som ikke ble praktisert av Profeten Mohammed ﷺ. Dette kan inkludere feiringer av nye helligdager eller spesielle bønner på bestemte dager som ikke er nevnt i Koranen eller sunnah.
  • Overdreven ros av personer: Å gi folk en status eller respekt som kun er forbeholdt Allah og Profeten Mohammed ﷺ. For eksempel å tilbe graver eller å påkalle døde helgener for hjelp og veiledning.
  • Overdreven feiring av Profetens ﷺ fødselsdag: Mens det er viktig å vise kjærlighet og respekt for Profeten Mohammed ﷺ, kan overdreven feiring som inkluderer handlinger eller ritualer som ikke ble gjort av ham selv, betraktes som biddah.
  • Tilbedelse ved graver: Å besøke graver med intensjon om å be til de døde eller søke deres velsignelse i stedet for å be for dem.
  • Bruk av spesielle amuletter: Å bære amuletter eller talismaner med troen på at de beskytter mot ondskap eller gir velsignelser uten grunnlag i Koranen eller sunnah.

Konklusjon

Å unngå biddah er viktig for å bevare renheten i vår tro og tilbedelse. Ved å følge Koranen, sunnah og Profeten Mohammeds ﷺ eksempel, kan vi sikre at vår praksis er i tråd med islams lære. Husk alltid å søke kunnskap og veiledning for å holde deg på den rette veien.

Vil du reise på umrah med brødre?

Bli med oss på umrah i September! Vi tar med 20 brødre på en uforglemmelig reise.

BLI MED PÅ UMRAH